Deze website wordt niet meer bijgewerkt.
Ik blijf echter schrijven over arbeidsongeschiktheid.
Op www.maok.nl kunt u mijn nieuwe artikelen vinden
 
 
Zoeken naar
 
 
 

Door wie?


Veerkrachtig.nl is een initiatief van Flora van den Berg, eigenaar van Juridisch Arbeidskundig Advies. Na een HEAO-studie Economie en recht startte Flora als jurdisch medewerker bij het UWV. Binnen het UWV heeft zij in de loop van de jaren alle mogelijkheden benut om zich te ontwikkelen, zowel in de juristerij als in het arbeidsdeskundige werk. Het leverde haar een schat aan kennis op en een pragmatische, maar ook scherpe multidisciplinaire probleemanalyse. In 2008 startte ze met haar eigen Juridisch Arbeidskundig Adviesbureau.

 

“Als juridisch medewerkster behoorde ik tot de rekkelijken, als arbeidsdeskundige zocht ik de grenzen van de mogelijkheden bij zowel werkgever, werknemer als het UWV. Als pleiter namens het UWV betoogde ik bij Rechtbank en Centrale Raad van Beroep dat mijn zaak geen schoonheidsprijs verdiende maar… en probeerde de zaak terug te brengen tot het werkelijke geschil.

Helaas gingen mijn snelle probleemanalyse en pragmatische aanpak, na ruim 20 jaar bij het UWV, steeds vaker samen met ongeduld. Ik kreeg het gevoel dat ik 'meer' kon betekenen voor mijn cliënten en dat ik als zelfstandige wel snel en daadkrachtig voor hen aan de slag kon.

 

Daadkrachtig aan de slag

Een praktisch voorbeeld van daadkrachtig aan de slag gaan is deze website; veerkrachtig.nl. Hier heb ik mijn multidisciplinaire kennis gebundeld en probeer ik professionals snel antwoord te bieden op de vele vragen en onduidelijkheden rondom arbeidsongeschiktheid. Ik hoop hen daarnaast te stimuleren om ook eens over de schutting te kijken bij andere deskundigen.

 

Snel doordringen tot de kern en slepende zaken voorkomen

Lukt het u niet om op deze site een antwoord te vinden? Als juridisch-arbeidskundig adviseur is het is mijn specialiteit om met een beperkt aantal vragen snel tot de kern van de zaak door te dringen. Samen met u probeer ik helder te krijgen waar de schoen wringt, wat het antwoord zou kunnen zijn en in welke richting dit te vinden is. Met een beperkte tijdsbesteding, korte en snelle lijntjes en het ontbreken van uitgebreide rapportages voorkomen we dat vraagstukken slepende zaken worden. Want daar is niemand bij gebaat.

 

Schrijft u mee?

Een kennis- en informatiesite zoals veerkrachtig.nl is eigenlijk nooit af. Ik hoop de site dan ook gaandeweg uit te breiden met andere onderwerpen. Bijvoorbeeld WAO/WIA-beoordelingen, bezwaar en beroep en andere uitkeringszaken. Ook premiedifferentiatie en eigen risicodragerschap zou ik graag verder uitwerken. En omdat ik dit graag samen wil doen met professionals met diverse achtergronden, nodig ik u bij deze van harte uit om mee te schrijven.”

 

Flora van den Berg

 

Contact:

T 024 - 75 04 75 3 

E  info@veerkrachtig.nl

 

Meer weten over Flora van den Berg?: www.veerkrachtig.nl

Volledig CV Flora van den Berg https://nl.linkedin.com/in/flora-van-den-berg-73924631

 

 

Flora van den Berg is ook initiatiefnemer van www.deFML.nl;een website ter ondersteuning van het invullen van de Functionele Mogelijkheden Lijst volgens de uitgangspunten van het UWV.

            
   
EINDE IN INIT_NORMAL()